Exteriört

Huset ligger i ett högt söderläge och blickar ut över Stora Kornö, Malmön och hela inloppet till Åbyfjorden. Ca 6 distansminuter västerut ligger Hållö. Med båt når man Smögen, Hållö, Lysekil och Fiskebäckskil på c:a en halvtimme.

Fakta
 

  • Stora Utsikten är 110 kvadrat
  • 3 sovrum med 6 sängplatser          Ett rum md 1 st dubbelsäng. Två rum med våningssäng med 105 cm sängar nederst och 90 cm sängar överst. 
  • Välutrustat kök med stor köksö       2 st diskmaskiner, stor härlig gasspis, två stora kylar med frys, varmluftsugn, micro, två diskhoar. Här vågar vi lova att det mesta finns. Alltifrån stora skaldjursgrytor och grillpannor till skaldjursbestick, serveringsfat.  Glas och porslin till ett 20-tal personer. Ja kort och gott allt som krävs för att laga och äta riktigt bra måltider.
  • Dusch/Toalett och helkaklat badrum.
  •  Centraldammsugare
  • Öppen spis och TV
  • Uterum med infravärme

Innanför det skjutbara glaspartiet finns uterummet med platsbyggda soffor, småbord och infravärme. Som gjort för skönt häng och mysiga måltider. Huset har tre bra matplatser, en inne, en ute och uterummet som är mitt emellan.

Framför huset finns ett stort däck med matplats. Här är vyn ifrån däcket på sjösidan. Huset stod färdigbyggt februari 2015 och några småprojekt återstår. Ett av sommarens projekt är att bygga en grillplats i anslutning till detta däck.

Östra fasaden. Den vänstra glasdörren är in till det stora sovrumme och till höger är badrumsfönstret. Nedanför huset finns en stor parkering som rymmer 2-3 bilar. Vägen är privat och delas av ett tiotal stugor. Vägen leder vidare till Bua Hed naturreservat, flera badvikar och är en perfekt 4 km-slinga för dig som gillar att springa och promenera.

På däcket framför stora huset finns matbord med plats för många. Om vädret är för varmt eller lite för kallt finns även en matplats i uterummet och en inne i huset.

Utanför huset finns en örtträdgård anlagd i bergskrevorna. Här trängs citronmeliss och mynta till desserter och drinkar och rosmarin, oregano och timjan till matlagningen. Det är bara att plocka och njuta! Att sitta på muren bredvid Buddha, nästan mitt i lavendelrabatten och  blicka ut över havet en tidig och solig sommarmorgon är oslagbart.

Sköna utemöbler och grillmöjlighet finns naturligtvis till båda husen.

Interiört

Vi som bor här älskar att laga mat, något som avspeglar sig i inredningen. I Stora Utsikten finns en köksö centralt placerad mitt i huset. Den rymmer bl a en stor gasspis, diskho, diskmaskin. Härifrån är utsikten över havet fantastisk.

Kökets andra avdelning rymmer två st stora 70 cm-kylar med frysdel, ytterligare en diskmaskin och en 80 cm stor diskho. Att diska plåtar efter gratinerade musslor eller stora grytor efterkrabbkok är enkelt.  Här finns också varmluftsugn och micro. När du hyr vårt hem är du fri att använda det som finns i våra hyllor och lådor. När det gäller kryddor, oljor, smaksättare etc är köket välutrustat. Vi gillar principen "ta av det som finns och ersätt det som saknas" Glas, tallrikar, bestick och fat finns till ett 20-tal personer. 

I den bortre delen av huset, på en liten platå finns en matplats för 10 personer. Härifrån ser man långt ut över havet, över Malmön och ända bort till Stora Kornö. Då och då passerar riktigt stora skepp.

Framför köksön finns sköna fåtöljer och små bord. Här sitter vi ofta och tar vårt frukostkaffe och myser vid brasan framåt småtimmarna. Det finns gott om ved som du är fri att använda. Genom en stor glasdörr kommer man ut till uterummet.

Den öppna planlösningen är som gjord för umgänge. Medans några  fixar mat vid köksön, ståendes vid spisen el sittandes på barstolarna kan några sitta i fåtöljerna el kanske inta ryggläge i den stora soffan. 

Det helkaklade badrummet har vägghängd toalett, dusch och dubbelhandfat. Det finns gott om förvaring i utdragbara stora lådor.

Dimbara spotlights och värmegolv gör badrummet extra mysigt och skönt.

Det stora sovrummet rymmer en riktigt skön och bekväm 160 cm bred dubbelsäng, sängbord, sänglampor och en stor och rymlig platsbyggd garderob. Sov så gott!

I stora huset finns två identiska sovrum med platsbyggda våningsängar. De nedre sängarna är 105 cm och de övre 90 cm. I varje rum finns en byrå och rikligt med krokar för att det skall finnas gott om förvaring. Sköna madrasser så för att garantera riktigt skön sömn.