Bua Utsikten i  Bohuslän

Vyn från Stora Utsiktens däck. Om babord ligger Nävekärr och inloppet till Åbyfjorden, rakt fram Stora Kornö och om styrbord syns en liten del av Malmön. På Malmön finns småbåtshamn, affär, bageri, fiskaffär, kyrka, minigolfbana, pizzeria och ett par bra restauranger. Till Malmön åker man snabbt över med egen båt eller med färjan som går varje hel och halv timma från färjeläget som ligger några hundra meter från huset.
Bild ifrån husens västsida. De båda husen ligger nära varandra men åndå finns avskildhet tack vare många stora och enskilda uteplatser.
Endast 100 meter från huset ligger badviken med en lång härlig sandstrand och mjuka bohushällar. Allra bäst är morgon- och kvällsdoppen då det är lugnt och stilla och ofta är man helt ensam. Att avsluta en joggingtur här nere, kanske med en kopp kaffe är en drömstart på dagen. Stranden ligger 100 m ifrån huset så man kan vara badklädd när man går ner. Bakom den vita ekan ser man "hoppklippan" och bortanför den kan även en djupgående båt tillfälligt lägga till.
200 meter från huset ligger naturreservatet Bua hed. Det är en av de mest välbevarade kustljunghedarna i Bohuslän. Heden ligger på en sandavlagring vilket gör att vegetationen är mycket slitagekänslig. Ljung uppblandad med kråkris dominerar växtligheten men här och var finns partier med lavrik gräshed. Här finns många fina badstränder och från höjderna har man en magnifik utsikt över fjordlandskapet. Om du vill ta en promenad eller joggingtur så finns en 4 km-slinga som går genom heden.

"Vårt fridfulla paradis på jorden blev färdigt i mars 2015. De båda husen ligger på en klippa och erbjuder ett toppmodernt, välutrustat och bekvämt boende i Bohuslän med en magnifik utsikt över havet. Det är 100 meter till stranden och 200 meter till naturreservatet Bua Hed. Trots det naturnära läget är det bara 5 minuter till Malmön och och knappt en kvart till Smögen." 

Fakta​
Totalt 10 sovplatser, välutrustade kök, moderna badrum, uterum, flera uteplatser och kryddodlingar

Husen hyrs ut tillsammans el var för sig. Städning ordnas för den som önskar och även sängarna kan stå färdigbäddade vid ankomst.

Vi har själva hyrt hus och därför finns sådant som vi vet underlättar och som ni inte behöver ta med. Kryddor, oljor, mjöl, socker, papper, kaffe, te, ved, kol, ljus, servetter, disk- och städutrustning och många andra basvaror som ni är välkomna att använda.

STORA UTSIKTEN

 • Sovplatser 6 sovplatser, 1 st dubbelsäng och 2 st våningssängar med 105 cm sängar nederst och 90 cm sängar överst.
 • Välutrustat kök med stor köksö, två diskmaskiner och två stora kylar
 • Tvättmaskin och centraldammsugare
 • Helkaklat badrum
 • Öppen spis och uterum
 • TV med baskanalerna (Viasat)LILLA UTSIKTEN

 • Sovplatser 4 sovplatser, 2 st familjesängar med 120 sängar nederst och 2 st 90 cm sängar överst. 
 • Välutrustat kök med matplats för 4
 • Diskmaskin,  kyl/frys och ugn
 • Helkaklat badrum
 • Tvättmaskin och centraldammsugare